Truca!938 861 215 Demana pressupost
creacion de marca para una empresa graficser

La creació de marca per una empresa forma part de l’estratègia de definició de la seva imatge corporativa

Molt sovint, quan algú diu que està immers en la creació de marca per a una empresa, el que realment vol dir és que està treballant en la creació de la identitat corporativa de la seva empresa, que és un procés molt més extens i que inclou la creació de la marca. És a dir, que la creació de la marca és un dels elements que formen part de la imatge corporativa.

A Graficser som conscients de la importància que representa una marca i també la identitat corporativa associada a una gamma de productes i serveis al mercat. Per això oferim als nostres clients la possibilitat de crear-la des de zero, cultivant amb ells tot el procés, de principi a fi.

En aquest sentit, la seva imatge corporativa i, per extensió, la seva marca, han de ser un referent del mercat per ampliar el seu horitzó de cara a noves possibilitats empresarials. Així, la creació de marca per una empresa ha de seguir una sèrie de paràmetres que enforteixin la idea inicial i donin forma progressiva al seu establiment segons una visió i missió prèviament sostinguda.

creacion de marca para una empresa chica disenando

Elements que formen part de la identitat corporativa d’una empresa o projecte

La identitat corporativa està formada pel conjunt d’elements que l’empresa projecta a l’exterior. L’objectiu amb què es crea qualsevol identitat corporativa és aconseguir que els clients, les institucions, els proveïdors i el personal siguin capaços d’identificar l’empresa de forma positiva, diferenciant-la dels seus competidors.

A continuació, des de Graficser volem detallar-li quins elements integren la identitat corporativa i què són exactament. 

  • Marca: És la identificació exclusiva de l’empresa, és el seu signe d’identitat i de diferenciació a la vegada. De la marca se’n deriven les diverses estratègies comunicatives de l’empresa.
  • Logotip: Distintiu empresarial que agrupa les característiques gràfiques de l’organització amb lletres o dissenys concrets.
  • Isotip: Defineix una part gràfica de la marca de forma icònica o simbòlica que permet reconèixer-la sense necessitat d’incorporar cap text.

Les idees són importants per la creació de marca d’una empresa

Tota gran marca, empresa o negoci està precedida per una idea innovadora que busca explotar un sector en concret. D’aquesta manera, el procés de branding o creació de la identitat es basa a definir explícitament el propòsit o objectiu de la marca, pel fet que sobre això s’ha de basar tota l’experiència de creació.

A més, les idees preconcebudes promouen els valors organitzacionals que definiran la direcció que l’empresa prengui després de la creació de la marca corporativa.

De la mateixa manera, les idees permeten la creació de marca i logotip, donant vida al disseny amb el qual el públic podrà identificar els béns i serveis identitaris de la seva empresa. Per aquest motiu, a Graficser, com empresa de disseny corporatiu i gràfic que som, ressaltem la importància de reconèixer els antecedents de la marca, ja que gràcies a ells es podrà construir una imatge amb una base sòlida.

De quines estratègies depèn la creació d’una marca per a una empresa?

Com tot procés extensiu, la creació i establiment d’una marca requereix un temps indefinit segons les expectatives i resultats que obtingui. Particularment, la premissa que busca comunicar la marca ha d’estar plenament estudiada i consolidada, de manera que el públic pugui identificar-se en primera instància amb ella. Amb aquesta finalitat, l’estratègia de promoció d’una marca ha d’estar supeditada a un complex treball de màrqueting que apropi el producte al consumidor final.

Tot i que pugui resultar-li complicat tot el que hi ha darrere de la creació de marca per a la seva empresa no s’ha d’espantar, Graficser està aquí per ajudar-lo a totes les fases del procés. No estarà sol.

Vendre una experiència

Més que un producte, les marques han de vendre una experiència al client perquè aquest pugui enganxar-s’hi i ser conseqüent amb el seu consum. Com a prova, podem veure el que les grans marques han realitzat al llarg de la història, utilitzant un bé icònic i estenent el seu ús al llarg del temps.

creacion de marca para una empresa diseño portada de libro
creacion de marca para una empresa pantones

Monitorar el seu desenvolupament

No totes les idees triomfen entre el públic des de l’inici, però reforçar el monitoratge dels productes i com aquests reflecteixen a l’acceptació de la marca és una estratègia important per executar les correccions pertinents.

Que pot esperar de Graficser per crear la seva marca?

Conscients que la creació de la identitat corporativa i, per extensió, d’una marca personal o comercial necessita un laboriós esforç perquè sigui efectiva, a Graficser disposem d’un personal altament capacitat i una àmplia experiència que acredita el nostre bagatge en el sector. Per aquesta raó, com a client, vostè comptarà amb un acompanyament i assessorament personalitzat per resoldre les preocupacions i gestionar les idees que proposi per la seva marca. Els nostres especialistes en disseny gràfic estan aquí per ajudar-lo.

Per altra banda, a Graficser creiem que una marca ha de reflectir els seus valors interns, per la qual cosa partirem dels seus plantejaments originals i, a partir d’allà, crearem una estratègia per arribar al seu públic i a un sector específic. Tot això amb l’objectiu de fer créixer la seva marca i que el seu logo sigui plenament identificat al seu sector.

D’aquesta manera, i per molts més motius, el convidem a conèixer les nostres propostes per a la creació de marca d’una empresa i saber com podrà gaudir de la nostra experiència professional. Els nostres canals de comunicació estan a la seva disposició i respondrem a les seves preguntes sense compromís. Truqui’ns al 938 861 215 o escrigui’ns. L’esperem! 

Comparteix aquesta entrada!
Estàs interessat en els nostres serveis?
Posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem a escollir la millor opció per la teva necessitat.